Tahdo uudistua haastaa sinut yrittäjä – tehdään hyvästä yritystoiminnasta entistä parempaa

Yrittäjyys antaa vapautta ja itsenäisyyttä. Voi tehdä niitä töitä, joita itse haluaa ja silloin kun itselle sopii. Tämä kävi ilmi muun muassa tämän vuoden Säästöpankin julkaisemasta Säästämisbarometrista, jossa yrittäjät kertoivat omia tärkeimpiä syitään siihen, miksi he haluavat toimia yrittäjänä.

Taloudelliset kannustimet tai niin sanottu pakkoyrittäjyys tulevat listalla vasta paljon alemmalla merkitsevyystasolla. Ja näinhän sen pitää ollakin, yrittäjät ovat aivan oma ihmisrotunsa, sanoo vanha sanontakin.

Yrittäjän itsenäisyyden kääntöpuolena saattaa kuitenkin olla myös yksinäisyys. Se saattaa kalvaa esimerkiksi niissä tilanteissa, kun toivoisi muilta vertaistukea, tai vaikkapa silloin, kun olisi aihetta juhlaan, mutta ei ole ketään kenen kanssa jakaa ilouutiset. Ja usein yksinäisyys saattaa kalvaa myös silloin, kun yrittäjä miettii yrityksensä tulevaisuutta ja sen muutostarpeita. Yritystoiminta ilman muutosta, jota myös uudistumiseksi kutsutaan, on kuitenkin välttämätöntä. Mutta kuinka uudistua, mistä neuvoja, tukea ja sparrausta?

Tähän tarpeeseen Säästöpankki haluaa vastata. Sen pohjalta syntyi Tahdo uudistua, joka on maksuton liiketoiminnan uudistamiseen keskittyvä ohjelma pienille ja keskisuurille yrityksille. Ohjelman tavoitteena on innostaa yrittäjiä kehittämään liiketoimintaansa sekä tarjota uutta puhtia yrittämiseen.

Suomen Yrittäjien pk-barometrin mukaan alle 10 % pk-yrityksistä hakee voimakasta kasvua, entäpä sinun yrityksesi? Mikäli yrityksesi kuuluu vahvan kasvun yritysten harvalukuiseen, mutta erinomaisen tärkeään joukkoon, olet todennäköisesti saanut tukea vaikkapa tukiverkoista tai valmennusohjelmista.

Toivottavasti näin, sillä kasvuyrityksen polku on aina haastava. Mutta entäpä, jos kuulut niiden 90 % yrittäjien joukkoon, joiden tähtäimessä on ensisijaisesti maltillinen kasvu tai toiminnan säilyttäminen olemassa olevalla tasolla?  Mistä olet löytänyt tukea ja neuvoja nykyasemien säilyttämiseen myös tulevina vuosina, vai oletko ylipäätään pysähtynyt miettimään, millä eväillä yrityksesi elinvoimaisuus tulee turvatuksi myös jatkossa?

Maailman muuttuessa yrittäjät kyllä usein tiedostavat tarpeen uudistua ja uudistaa yrityksensä liiketoimintaa, kertoo syksyllä 2019 toteuttamamme tutkimus. Sen mukaan lähes puolet pk-yrittäjistä tahtoo löytää keinoja liiketoimintansa uudistamiseen, mutta kuinka ja miten onkin vaikeampi kysymys. Tähän tarpeeseen Säästöpankki haluaa vastata Tahdo uudistua –ohjelmalla.

 

 

 

Tahdo uudistua tehtävänämme on innostaa pk-yrityksiä ja yrittäjiä, toivottavasti myös sinua, uudistamaan toimintaansa. Samalla Tahdo uudistua tarjoaa jokaiselle yrittäjälle, kasvuhaluista riippumatta, käytännön työkaluja liiketoiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen sen varmistamiseksi, että suomalainen pienyrittäjyys kukoistaisi tulevaisuudessa entistäkin komeammin. Me Säästöpankissa yhdessä LähiTapiolan, Elon, Innovestorin ja yhteistyökumppaneidemme kanssa haluamme ottaa tämän yhteiskunnallisestikin ensiarvoisen tärkeän tehtävän vastaan. Niinpä olemme rakentaneet kymmeneen, eri puolilla Suomea toteutettavaan aluetapahtumaan pohjautuvan työkalun yrittäjille. Näin he voivat haastaa itsensä, henkilöstönsä ja miksei myös asiakkaansakin löytämään oman tiensä yrityksen elinvoimaisuuden varmistamiseen myös jatkossa.

Mikäli alueellinen tilaisuus sattuu olemaan juuri sinun yrityksellesi huonoon aikaan tai hankalammin saavutettavissa, ei huolta. Myös Tahdo uudistua verkkosivuilta löydät talven ja kevään aikana työkaluja liiketoimintasi uudistamiseksi ja henkilökohtaisen jaksamisesi turvaamiseksi.

Yrittäjä, tartu nyt tilaisuuteen ja tule mukaan uudistumaan ja uudistamaan yritystäsi, Suomi tarvitsee panostasi enemmän kuin koskaan. Lupaamme olla mukanasi matkalla uuteen!

Terveisin

Kari Suutari

Kari Suutari työskentelee Säästöpankkiryhmässä yritysasiakkuuksista vastaavana liiketoimintajohtajana. 

Lue lisää Säästöpankista:

www.saastopankki.fi/fi-fi/yritykset

Tahdo uudistua -ohjelmaan voit ilmoittautua osoitteessa:

www.tahdouudistua.fi/ilmoittaudu