TYÖKALU: Työhyvinvointia rutiineista

Viikko voidaan jäsentää etätyössäkin fiksusti. Erilaisia huomioon otettavia näkökulmia viikon järjestämiseen on käsitelty aikaisemmassa työkalussa.

Lähi- ja etätyössä on samanlaisia käytäntöjä, sillä palaverit jyräävät molemmissa usein kaiken alleen. Mikäli päivässä on vapaana pienikin kolo, täyttyy se aina – palaverilla. Etäpalaveri on todella helppo kutsua koolle lyhyelläkin varoitusajalla ja pitää varmuuden vuoksi. Siksi keskittymistä vaativat työt jäävät liian usein tehtäviksi illalla kotona tai ne yritetään hoitaa puolihuolimattomasti palaverien välissä tai niiden aikana.

Toki palavereille ja reagointia vaativille asioille pitää jättää tilaa, mutta kalenteriin voi buukata myös omia vakioslotteja, joita ei peruta kovin helposti. Kuten:

1. Suunnittelu: varaa päivän alkuun hetki päivän suunnitteluun ja loppuun hetki päivän tapahtumien läpikäymiseen.

2. Power Hour: varaa tunti, jonka aikana koetat hoitaa mahdollisimman monta juoksevaa asiaa.

3. Turvapaikka: Varaa parin tunnin vakiopaikka itsenäiseen työskentelyyn vähintään yhdelle päivälle viikosta. Käytä tämä hetki keskittymistä vaativaan tehtävään tai viikon aikana kertyneisiin pikkuhommiin.

4. Hännänpää: Palastele tai viimeistele päivä tai iso kokonaisuus siten, että siihen on mahdollisimman helppo tarttua seuraavan kerran. Kirjoitustyössä jätä lause kesken, todo-listassa jätä ensimmäiseksi pari helppoa pikkuhommaa ja pääset työnmakuun helpommin ja nopeammin kuin että aloittaisit nollasta.

Kun järjestät kalenteriisi tilaa rutiineille, aivosi voivat paremmin ja kapasiteettia vapautuu ongelmanratkaisuun ja kaikkeen muuhun tärkeään. Toisaalta työhyvinvointisi lisääntyy, koska olet vähemmän kuormittunut.

Ideapakka on Suomen parhaita kouluttajan ja valmentajan työkaluja, joka kokoaa menetelmiä näppärästi mukana kulkevaan muotoon taskukirjaksi. Löydät haluamasi ryhmätyö- ja fasilitointimenetelmät sekä järjestät ne haluamallasi tavalla.

Lisätietoa: https://ideapakka.fi/

 

Serfioitu fasilitaattori & coach

jani@ideapakka.fi  – p. 045 2772772
Lisää ideoita? Kurkkaa ideapakka.fi